גלאים ינטרו וימפו את הרעש במרחב העירוני

אפשר קצת שקט? המשרד להגנת הסביבה ומערך הדיגיטל הלאומי יוצאים בפרויקט בשיתוף ארבע רשויות מקומיות לצמצום ולמניעת מפגעי רעש, באמצעות התקנת גלאים שינטרו וימפו את הרעש במרחב העירוני

 

לשלב הראשון של הפרויקט נבחרו הערים כפר-סבא, פתח-תקווה, ראשון לציון ולוד

פרסום

 

 

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "אנחנו מתחילים היום מסע חשוב לניטור גורם זיהום מהותי במרחב העירוני: רעש סביבתי. הקמת המיזם בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי, מהווה צעד נוסף בשיפור איכות החיים של התושבים הסובלים יום יום מרעש סביבתי. המשרד להגנת הסביבה ימשיך להוביל מיזמים חדשניים לחיזוק ושיפור איכות הסביבה ובריאות הציבור"

 

מנכ"לית מערך הדיגיטל הלאומי, שירה לב עמי: "מערך הדיגיטל הלאומי רואה חשיבות גבוהה בקידום פתרונות דיגיטליים שישפרו את איכות החיים של התושבים ומסייעים למשרד הגנת הסביבה והרשויות המקומיות לצמצם ולמנוע מפגעי סביבה. פרויקט 'ערים שקטות' מהווה את השלב הראשון בניטור ובמיפוי של כלל מפגעי סביבה במרחב העירוני, מתוך מטרה לקבל החלטות מבוססות נתונים לצורך שיפור רווחת החיים של התושבים. מערך הדיגיטל רואה את עצמו כשותף בפרויקט ולפריסתו בצורה רחבה ברשויות המקומיות"

 

 

המשרד להגנת הסביבה, בשיתוף פעולה עם מערך הדיגיטל הלאומי ועם רשויות מקומיות, משיקים פרויקט רחב היקף להתקנת גלאי רעש קטנים בערים, שיאפשרו לאסוף נתוני רעש באופן רציף ולהתריע בזמן אמת על מפגעי רעש.

 

מטרדי רעש פוגעים לא רק באיכות החיים, אלא גם בבריאות הפיזית והנפשית של הנחשפים אליהם, בנוסף לפגיעה ביכולותיהם הקוגניטיביות ובפריון עבודתם. המשרד להגנת הסביבה, הרשויות המקומיות והמשטרה מקבלים מדי שנה מאות אלפי תלונות על מטרדי רעש, רובם ככולם מתרחשים במרחבים עירוניים.

 

במסגרת פרויקט "ערים שקטות" מקדם המשרד מגוון כלי מדיניות רגולטוריים, כלכליים ואינפורמטיביים במטרה לצמצם ככל הניתן את מטרדי הרעש במרחב הציבורי.

פרסום

 

לשלב הראשון של הפרויקט נבחרו הערים כפר-סבא, פתח-תקווה, ראשון לציון ולוד. בערים אלו יותקנו גלאים שיקושרו למערכות המידע המקומיות. הגלאים יאפשרו לרשויות לקבל התראות בזמן אמת על חריגות מרמות הרעש החוקיות, להגיב בהתאם ובכך לסייע לרווחת התושבים. בנוסף, יאפשר הפרויקט לייצר "מפות רעש", שיציגו לתושבים את רמות הרעש הממוצעות באזורים מסוימים בעיר.

 

הרשות שנבחרה לקבל את המספר הגבוה ביותר של הגלאים (כ-100) במסגרת הפרויקט היא כפר-סבא, הנחשבת לאחת הרשויות המקומיות המובילות בתחומי איכות הסביבה.

 

מטרת הפרויקט היא להוכיח את ההיתכנות הטכנולוגית ואת התועלות העירוניות והמשקיות הנובעות ממנו, על מנת להרחיב את השימוש בטכנולוגיות מתקדמות לצמצום מפגעי רעש בערים ברמה הלאומית.

תודה שאתם מבקרים בפורטל "אייר נט ". אייר נט היינו פורטל מקצועי ומקיף לתחום האוורור ,מיזוג האוויר הקירור והחימום התעשייתי באייר נט תוכלו למצוא אינפורמציה מקצועית שחשובה לכם ומאגר ספקים גדול מתחום האוורור ,מיזוג האוויר הקירור והחימום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

מודיעין תוכל להוביל פרויקטים חדשניים להחלפת מערכות מיזוג ותאורה ישנות ובזב...

30/12/2024

הצעת חוק האקלים מטילה על הרשויות המקומיות את האחריות להתמודדות עם המשבר ומס...

24/11/2024

תוכנית "נעים בעיר" של המשרד להגנת הסביבה יוצאת לדרך

31/07/2024

מפסולת - לזהב
מזל גדול - נמנע אסון כבד ברמת גן
איך הרשויות המקומיות מתכוננות למשבר האקלים?
מודיעין תוכל להוביל פרויקטים חדשניים להחלפת מערכות מיזוג ותאורה ישנות ובזב...

30/12/2024

הצעת חוק האקלים מטילה על הרשויות המקומיות את האחריות להתמודדות עם המשבר ומס...

24/11/2024

תוכנית "נעים בעיר" של המשרד להגנת הסביבה יוצאת לדרך

31/07/2024

מפסולת - לזהב
תמיד לדעת לפני כולם

השארו מעודכנים

השאירו פרטים לקבלת עידכונים למייל

בחרו תחום