ארה"ב: חוקרים בארה"ב טוענים שפיתחו משאבת חום מגנטו-קלורים התואמת למשאבות חום נוכחיות של דחיסת אדים מבחינת משקל, עלות וביצועים.
בעוד משאבות חום מגנטו-קלורים, הפועלות ללא חומרי קירור גזים, נתפסו כתחליף מבטיח ביישומי קירור וחימום, עד כה הן לא התאימו לטכנולוגיה הנוכחית בשל גודלן והמסה שלהן הגדול, והעלות הגבוהה כתוצאה מכך.
הצוות מהמעבדה הלאומית של מחלקת האנרגיה האמריקאית של איימס התמקד בשימוש ביעילות רבה יותר בחלל ובחומרים, ובהפחתת כמות חומרי המגנט הקבוע והפלדה המגנטית הדרושה כדי שהמשאבה תפעל ביעילות. מאמצים אלה עזרו להפוך את חלקי מערכת הליבה להתאים למשקל המדחסים הקיימים כיום.
משאבת חום מגנטו-קלורים פועלת על ידי שינוי השדה המגנטי המופעל על חומר מגנטו-קלורי תוך שאיבת נוזל להעברת חום. זה מושג בדרך כלל עם מגנטים קבועים.
ליבת המכשיר כוללת סיבוב מגנטים קבועים ביחס לחומר המגנטו-קלוריות ושימוש בפלדה מגנטית כדי לשמור על השדה המגנטי. הסידור של שלושת החלקים הללו ממלא תפקיד מרכזי בתחזיות הצוות כאשר הם בחנו כיצד להפוך את משאבת החום לצפופה יותר.
חלק נוסף בחקירתם כלל הערכת שני החומרים המגנטו-קלוריות הנפוצים ביותר המשמשים במשאבות חום אלו. חומר על בסיס גדוליניום ולנטנום-ברזל-סיליקון הידריד.
"במכשיר הבסיס שלנו, שמרנו על זה פשוט על ידי שימוש בחומר בודד, גדוליניום", הסבירה ראש צוות המחקר ג'ולי סלוטר. "לחומרי לנתנום-ברזל-סיליקון יש יכולת הספק גבוהה יותר מאשר גדוליניום. אז, זה באופן טבעי מגביר את צפיפות ההספק. הם פשוט לא כל כך זמינים ודורשים מספר חומרים במכשיר אחד כדי להשיג ביצועים טובים. בהערכות שלנו, כללנו הערכות לגבי ביצועי LaFeSi עבור המכשירים עתירי ההספק".
"הצלחנו להראות שאנחנו תחרותיים עם צפיפות ההספק של כמה מהמדחסים שיש היום", אמר סלוטר. "המגנטים הקבועים והפלדה המגנטית מהווים את רוב המסה ולא את החומר המגנטו-קלורי היקר, וזה באמת מועיל למחיר סביר. הנחנו שאם מכשיר שוקל בערך אותו הדבר, העלות תהיה בערך זהה בייצור המוני".