David Thirtle AirCon and Refrigeration Ltd, שבסיסה בקיימברידג'שייר, חזר ללוח השרטוטים כדי להתגבר על הבעיות הקשורות למקפיאים תעשייתיים מסורתיים מגושמים, שיכולים להיות קשים להכיל ולשירות.
"מבחינה היסטורית, התעשייה הסתמכה על מקפיאים תעשייתיים מיובאים גדולים, שאמנם היו איכותיים, אך נטו להיות לא מתאימים למשתמשי קצה עם מכונות עיבוד קטנות יותר", הסביר המעצב דיוויד ת'רטל. "הם יכולים להיות גם יקרים לתחזוקה בגלל הצורך במקור חלפים מהיצרן המקורי", הוסיף.
המקפיא המחזורי BBF500 שהתקבל משתמש בטכנולוגיית הקפאת קרום מחזורית חדשנית כדי להבטיח הקפאה או קרום מהיר ואחיד, שמירה על איכות המוצר והארכת חיי המדף. ניתן להשתמש בו עם מגוון רחב של מוצרי מזון, כולל פירות ים, בשר, גבינות ומוצרי מאפה.
כל הרכיבים מקורם בבריטניה במידת האפשר, ומורכבים בקיימברידג'שייר ובטרדגר, ויילס, כך שחלקי חילוף זמינים בקלות מספקים מקומיים. המדחסים הם Bitzer Ecolines, שמקורם ב- Bitzer UK.
היחידות הראשונות שיצאו מפס הייצור הותקנו במעבד בשר מוביל בוויילס, המספק לסופרמרקטים הלאומיים בבריטניה.
עם קיבולת של עד 500 ק"ג לשעה, ה-BBF500 מיועד לייצור בנפח גבוה, תוך שילוב עם חותך TVI GSA 400 בתקן התעשייה ומכונות הכנת מזון דומות, מה שמבטיח קו ייצור חלק.
ניתן להגדיר את טמפרטורות המוצר והתהליך בין -25ºC ל-42ºC, מה שמאפשר לייעל את האיכות במגוון רחב של יישומים. בקר סימנס מאפשר גם כוונון עדין של מהירות החגורה כדי להתאים למוצר.
יחידת הנירוסטה הקומפקטית בגודל 2.41 מ' גובה x 2.4 מ' אורך x 2.2 מ' רוחב ויש לה חגורה נעה ברוחב 900 מ'.
החברה מפתחת כעת שני מקפיאי קרום מחזורי קיבולת גבוהה יותר, ה-BBF800 וה-BBF1200, עם תפוקות של 780 ק"ג ו-1200 ק"ג לשעה בהתאמה.
היא גם משתפת פעולה עם Bitzer UK בגרסה מבוססת CO2, שצפויה להיות זמינה עד סוף השנה.
פיתוח גם הוא פתרון שיפוץ להמרת מקפיאים מבוססי HFC/HFO לפעולה על CO2.